Valg af sim-kort til GPS Smartwatch


I dette blogindlæg vil vi forsøge at svare på de mest gængse spørgsmål, som vi får omkring sim-kort til vores Kids Safety GPS smartwatch.

Alle vores smartwatches skal bruge et sim-kort med lidt tale, sms og data (ca. 75mb pr. md.) for, at urets funktioner kan virke.

Hvilken teleudbyder skal jeg vælge?

Mange af vores kunder bliver overrasket over, hvor stor en betydning at valget af den rigtige teleudbyder har, når det kommer til urets funktioner. Hos Kids Safety kan vi desværre ikke anbefale en teleudbyder frem for en anden, som vi kan garantere, vil virke for jer. Dette skyldes, at hver teleudbyder har satset deres dækning forskelligt, i bestemte områder rundt i landet. Dermed sagt, så har de alle ”huller” i deres dækning i bestemte områder.

Hos Kids Safety anvender vi f.eks. selv YouSee og GreenTel, da vi ikke kan bruge nogle af de andre udbydere, hvor vi bor i Hadsten. Til gengæld oplever vi en yderst stabil forbindelse, men YouSee er desværre også en smule dyrere end de andre. Dog har vi valgt at satse på stabiliteten. Vi har generelt gode erfaringer med YouSee, Telia, Telenor, samt de teleselskaber under disses netværks master. Så det er blot at finde en udbyder med bedste 2G dækning i netop jeres område.

Vi har en del kunder, som oplever problemer med f.eks. 3’s netværk, herunder Oister, inklusiv os selv. Derudover er Lyca desværre det eneste sim-kort, som vi endnu ikke har fået til at virke, da der mangler nogle APN, MNC og MCC-oplysninger fra udbyderen, og som de desværre ikke kan være behjælpelige med.

Det er altid en god idé at se hvilke udbydere, der er på markedet. Hvad de tilbyder prismæssigt kontra signal-dækning. Er formålet med uret, at GPS-funktionen skal anvendes meget, så er det mest fornuftige nok at vælge en udbyder med god signal-dækning i netop dit område.

Hvilket sim-kort skal vi bruge?

Alle vores ure anvender et ganske *almindeligt (2G) sim-kort med lidt tale, sms og data (ca. 75 mb pr. md.). Urets data bruges ikke til at urene kan gå på internettet. Det som bruger data er, når uret opdaterer GPRS signalet. Dette kan have en effekt for kunder, som anvender taletidskort.

*Alle teleudbydere har 2G, indbygget i simkort, da dette er det første og almindelige tale / GSM netværk 2G køre over.

Skal jeg vælge et taletidskort eller et abonnement?

Vi anbefaler, at man køber et almindeligt abonnement til uret. Vores ure, især de vandtætte, har ikke godt af at simkortet bliver taget ind og ud af uret hver gang, at taletidskortet skal tankes, da dette kan ødelægge urets gummimembran, hvilket vi ikke dækker.

Desuden er et abonnement ofte billigere end et taletidskort, da data forbruget hurtigere løber op på taletidskortet, da taksterne er højere.

Hvad koster et abonnement, som jeg skal bruge?

Der er stor forskel i hvad et mobilt abonnement koster ved de forskellige teleudbydere. Det er vigtigt at abonnementet som minimum dækker lidt tale, sms og data (ca. 75mb pr. md.) for, at urets funktioner kan virke. De fleste teleudbydere har en familierabat, hvis man samler alle sine abonnementer hos dem.

Kan jeg bruge Greentel Simkort

Vi har i samarbejde med Greentel fået lavet specielle mobilabonnementer til vores smartwatches. Dette abonnement indeholder alle de egenskaber som et af vores smartwatches har brug for, som Data, Tale og SMS, til en lille måneds pris fra 29,00 kr., og dækningen er i top i det meste af Danmark, samt fri data i EU.

Hvilket netværk bruger urene?

Næsten alle urene anvender 2G netværket, som bruges til tale. Da urene ikke kan gå på internettet, har der ikke været en specifik grund til, at de skulle anvende 3G eller 4G. Næsten alle netværk i Danmark anvender 2G til tale, men da data er tidens trend, er der mere fokus på 3G og 4G netværket, hvilket bevirker, at de færreste har kendskab til 2G netværket, som også er kendt som GSM-netværket.

Der har i flere år været snak om, at teleselskaberne vil nedlægge 2G netværket, for at udnytte frekvensområdet til 5G netværket. Dette er dog en langsigtet og dyr proces, hvor danske teleudbydere endnu har en del udfordringer. Der vil derfor mindst gå nogle år, før de første teleudbydere begynder at nedlægge deres 2G netværk.

Opsummering:

  • Alle vores smartwatches skal bruge et sim-kort med lidt tale, sms og data (ca. 75mb pr. md.) for, at urets funktioner kan virke.
  • Hos Kids Safety kan vi desværre ikke anbefale en teleudbyder frem for en anden, som vi kan garantere, vil virke for jer. Men vi har generelt gode erfaringer med YouSee, Telia og Telenor. Vi har generelt gode erfaringer med YouSee, Telia, Telenor, samt de teleselskaber under disses netværks master.
  • Vi har enkelte kunder, som oplever problemer med f.eks. 3’s netværk, herunder Oister. Samt Lyca mobile.
  • Køb et abonnement fremfor taletidskort.
Del med: