De forskellige GPS typer i vores Smartwatches

Smartwatch med GPS

Vi vil her forklare forskellen, fordele og ulemper på de 4 GPS typer i vores smartwatches: LBS, GPS, WiFI og AGPS.

Hvad er LBS ?

LBS er en af vores standard GPS typer for Kids Safetys smartwatches. LBS kører over telemasterne.

For at kunne lave en position på uret, skal uret kunne triangulere mellem minimum tre telemaster i området. Hvis dette ikke er muligt at kunne få fat på 3 master, så vil der forekomme et udsving. Og, urets placerering vil vises forkert på kortet.

LBS bliver typisk brugt til lokalisering af uret indendørs, men er også det mest upræcise.

Billede 1 viser en perfekt triangulering af et smartwatch, hvor man ser de tre sorte prikker (telemaster), som triangulere om den grønne prik (uret) i midten.

Billede 2 viser hvad der kan ske, hvis ikke uret er omgivet af tre telemaster. To master alene, har ikke mulighed for at kunne pejle sig ordenligt ind på uret. Derfor vil det placere uret et vilkårligt sted inden for cirklen.

Man kan på nedenstående kort, se en cirkel omkring GPS ikonet, der indikere at uret vil være indenfor dette område. Alt efter afstanden mellem telemasterne, kan størrelsen på denne cirkel variere.

LBS telemast position
LBS telemast position

2G netværk

Alle vores smartwatches kører på 2G netværk, da de ikke har behov for højhastigheds data, som 3G og 4G, da de ikke har brug for at kunne gå på internettet. Dette betyder at når der skal vælges sim-kort udbyder til uret, så skal man være sikker på, at der er ordentlig 2G dækning i det givne område. Læs mere om Valg af sim-kort.

Vi anbefaler ikke at benytte teleselskabet 3’s netværk, og deres underleverandører, som eksempelvis Oister. Grundet at deres hovedfokus ligger på 3G og 4G dækning, og de derfor ikke alle steder har tilstrækkelig dækning på 2G netværket.

Derudover har vi aldrig fået Lyca Mobile taletids kort til at virke, hvilket vi også informere om på vores FAQ side. Grunden herfor er, at vi fra selskabet ikke kan få oplyst bestemte indstillinger, herunder APN, som uret har brug for, for at fungere.

Hvad er GPS ?

Ligesom alle vores smartwatches kommer med LSB, kommer de ligeledes med GPS.

GPS fungere på samme måde som LBS, hvor det istedet er satellitterne, der skal kunne triangulere signalet for at få urets position.

Denne form for positionering virker bedst udendørs, og er klart den mest præcise. Såfremt urets position viser helt ved siden af via LBS, kan det typisk afhjælpes ved at skifte mellem LBS (Grøn) og GPS (Grå), ligegyldigt om uret er ude eller inde.

Der kan godt gå mellem 30 sekunder og op til 3 minutter før urets position opdateres. Uret skal først anmode om, at få returneret satellitternes position. Herefter sker der nogle transaktioner frem og tilbage, og til sidst vil positionen opdateres på kortet i app’en. Såfremt, uret kan få kontakt med minimum 3 satellitter, som triangulerer signalet.

Man vil på kortet også se en cirkel omkring GPS ikonet her, der indikere at uret vil være indenfor dette område. Denne cirkel vil typisk være mindre end LBS positionering, da sateliterne typisk er mere præcise.

Hvordan bliver WiFi brugt ?

Nogle få af vores ure, som f.eks GW720X, WP750N, GW410S og WP820S, har GPS typer som WiFi indbygget.

Dette bliver dog ikke brugt til at gå på internettet, men igen for at positionere uret.

Hvis uret ikke kan finde tre master at triangulere med, vil uret automatisk hoppe over på WiFi, skulle der være signal i nærheden. Det bliver som LBS mest brugt indendørs i f.eks. legeland, store centre eller skoler.

Dette bliver brugt som en ekstra booster til LSB, og er med til at modvirke udsving i signalet.

Hvad er AGPS ?

AGPS er en nyer og forbedret GPS, som er i alle vores nuværrende topmodeller som GW720X, GW450 og GW410S.

AGPS fungere også som en ekstra booster til den almindelige GPS, hvor uret har en lille systemfil installeret med alle sateliterne, der har den betydning, at når uret skal lokaliseres, skal uret ikke længere ud at finde sateliterne, med ved i forvejen hvor de er placeret.

Dette gør at positionering af uret vil forgå meget hurtigere, men samt mere præcis. Dette er en stor fordel, for dem der har tænkt sig at bruge GPS delen i uret aktivt, da der typisk er en lille fejlmargin heraf.

Vigtig!!

GPS’en bliver ikke kun brugt til at positionere uret, men også skabe forbindelse mellem uret og appen.

Der bliver her brugt både data, samt SMS, for at dette kan fungere.

Del med: