Er mobilfrie skoler en god idé ?

Mobilfri skole

Hvorfor er det en god idé med mobil fri skoler?

For at slippe for forstyrrelser i timerne, så bliver flere og flere skoler mobilfrie, hvilket jo giver fin mening.

Elverne og lærerne på Silkeborg skole fortæller her, i et interview til DR1, at de er glade for den mobilfri skole. Børnene har lettere ved at koncentrere sig og er mere nærværende. Som man kan se i videoen, så inddrager skolen mobiltelefonerne. Ved skoledagens begyndelse aflevere de mobilerne, og får dem tilbage, når skoledagen er slut.

Som på mange andre skoler, bliver mobilen lagt i en fælles kasse, hvor de ikke bliver udleveret før skoledagen er forbi. Dette inkluderer også frikvarterne. Børnene bliver på den måde tvunget til at lege, snakke og hygge sig sammen, helt uden den forstyrrende elementer, som en mobil kan være. Dette giver dem bedre fokus på deres klassekammerater, samt undervisningen.

Fordelen med Kids Safety’s Smartwatches

Hos Kids Safety bliver der solgt flere ure dagligt, på baggrund af utrygge forældre, så vel børn, der ikke må have deres mobil på sig i skolen mere. Der er derfor opstået et større behov for et alternativ, som vores mange smartwatches med telefoni.

Alle urene med touch skærm, kan låses i skoletiden, så kun SOS-opkald vil være tilgængeligt i skolen, og forældrene kan se via GPS, hvor banet er.

Disse smartwatches, er også et hjælpemiddel til børn, der gerne glemmer mobilen, eller smider den væk, når de er i skole og hjemme hos vennerne. Urene har alle de essentielle funktioner, som en mobil har:

  • SOS opkald
  • Tovejskommunikation (kan ringes til og fra uret)
  • Chat til små hurtige beskeder
  • Live-GPS (mulighed for at følge dit barn hjem fra skole, på afstand)

Egne erfaringer

Ejerne af Kids Safety har selv børn i alderen 6 og 10 år, som begge går på en mobilfri skole Som alternativ til mobilen, går begge børn med smartwatches. Grunden til dette er, fordi de føler børnene endnu ikke er klar til mobiltelefonen, og behovet for den heller ikke er der.

Dog har børnene samme mulighed, som alle andre børn, for at ringe hjem efter skole, og hører om legeaftaler, hvornår de bliver hentet m.m. Men, forældrene skal ikke bekymre sig om mobilen bliver væk, ridset og andet, når de bliver afleveret før timerne starter, da pigerne må beholde uret på i skole tiden. Ligeledes er den store pige begyndt at gå hjem fra skole selv, og vejen hjem udfordre med overgang af rundkørsler, fodgængerovergang og en del trafik, der gør forældrene gerne vil være med på vejen hjem, og kan med GPS’en følge med.

Urene er ikke i strid med mobilreglen i skolen, efter lærene har fået en forklaring om hvad urene kan, samt funktionen “do not disturb” der låser urene i givne tidrum. Dog kommer urene i kassen med mobilen hvis, funktionen ikke er slået til.

Som udgangspunkt finder ejerne af Kids Safety grundlaget for mobilfri skoler, som en god idé, da deres børn kommer hjem hver dag, og fortæller livligt om hvad de har lært i skolen, og de mange lege de leger i frikvarterene. Der bliver fortalt, at mange af børnene fra indskoling til 4 klasse leger på kryds og tværs af hinanden i skolegården, og alle børn leger med, da der ingen mobiler er til stede.

Den store pige synes også, at det er dejligt at blive fri for de mange forstyrrelser, der var før hen i klassen fra mobiltelefonerne i taskerne, og at lærene ikke skælder så meget ud mere 🙂

Del med: