Hvad er et smartwatch til børn

Hvorfor vælge GPS ur

Flere og flere børn får i disse år et smartwatch. Men hvad er et smartwatch til børn?

Et smartwatch til børn, også kaldt GPS ur, er et godt alternativ til f.eks. Barnets første mobil. Udover at barnet kan se hvad klokken, så indeholder et børne smartwatch nemlig også funktioner såsom opkaldsfunkton, talebeskeder & SOS-opkald. Desuden kan forældre gennem den tilhørende app se, hvor uret befinder sig.

Et smartwatch til børn benyttes oftest af børn i alderen 3-14 år.

Vær dog obs på at billige ure af model Q50 & lignede, kun anbefales til børn mellem 3-6 år, da uret er formstøbt til en lille arm.

Er barnet ældre end 6 år, så bør I kigge efter et ur med en rem, der kan justeres i størrelsen. Som f.eks. disse:

Hvilke funktioner har urene?

I vil altid kunne komme i kontakt med jeres barn, uden at bekymre jer om, at de har deres mobiltelefoner på sig. Eftersom et smartwatch efter kort tid vil føles som en almindelig accessoires for børnene, som de ikke tænker over at de har på. Urene er udstyret med opkaldsfunktion og chat funktion, som tillader barnet at sende stemmebeskeder til forældrenes mobiltelefoner.

GPS funktionen er god til, når dit barn selv skal til at gå hjem fra skole eller selv tage bussen. Her kan I nemlig følge dem hele vejen i den medfølgende gratis app. Derudover har vi erfaret, at et smartwatch giver barnet en god tryghed i hverdagen, at de ved deres forældre kun er et opkald væk på deres GPS ur.

Hvad er et smartwatch til børn

Hvis I ønsker at se en samlet oversigt over alle Kids Safety ures funktioner, størrelser m.m., kan du se mere på denne Produktoversigt

Smartwatch til børn er et teknisk produkt

Når I køber et smartwatch, så skal der tages højde for at et smartwatch er et forholdsvist nyt produkt. Der ved kan det forekomme at man skal have hjælp til bl.a. opsætning eller reparation. Det er derfor yderst vigtigt at I køber et sted, der tilbyder smartwatch service også efter købet af jeres ur.

Forældre kontrol

Vi som forældre har ofte den tanke, at det simpelthen er for tidligt at give vores børn en mobiltelefon, når de er i alderen fra 6 – 12 år, af flere grunde:

  • En mobil kan blive væk, tabt, eller druknet via leg
  • Børn i dag bruger i forvejen meget tid på f.eks. iPad, tv eller computer… Hvorfor så give dem en mulighed mere for at sidde med ansigtet i en skærm?
  • Mobilfrie skoler

Med et GPS ur til dine børn, vil intet af de ovenstående ting være gældende.

Som forældre vil I have 100 % kontrol over uret. Det betyder, at det er jer der bestemmer bl.a.: Hvem der kan ringe til barnets ur og hvem dit barn kan ringe til.

Hvad er et smartwatch til børn i skoletiden?

Mange skoler er mobilfrie i de mindre klasser. Eleverne skal aflevere deres mobiler før timerne starter, og de får dem først tilbage når skoledagen slutter. Samtidig får mange af børnene ikke sat mobilen på lydløs, og den ender derfor ofte med at forstyrre timen alligevel.

I skoletiden kan I desuden benytte funktionen “Do not disturb”  på vandtætte smartwatch, hvilket betyder at uret vil være låst i f.eks. skoletiden. Så kan barnet kun bruge deres GPS ur til at se klokken og ringe SOS, hvis skulle der opstå en situation.

Læs også:

Valg af Simkort til Smartwatch med GPS

Del med: